04 juni 2020

Ontwikkelaar aan het woord

Joyce van Triet, ontwikkelaar bij Dura Vermeer, staat helemaal in de beginfase van het project Goudse Laan. Na eerdere ontwikkelingen in Westergouwe, was het voor Joyce een logische stap om aan de slag te gaan met project Goudse Laan.

Ontwikkelaar aan het woord

Joyce, hoe zien de werkzaamheden van een ontwikkelaar bij Dura Vermeer er precies uit?

Als ontwikkelaar beginnen mijn werkzaamheden bij de conceptfase van het project. Eerst ontwikkel ik een gewenste verkaveling met woonproducten. Dit doe ik niet alleen, maar met een gepassioneerd ontwerpteam. Ik vind het altijd erg belangrijk om de wensen en behoeften van de beoogde doelgroep hierin mee te nemen. Samen met de architect en het bureau van Westergouwe ga ik aan tafel om tot de gewenste architectuur te komen. Daarnaast maken we afspraken over de bouw. Al snel volgt het bedenken van een projectnaam, een boodschap en een look & feel voor het project. Dit doe ik samen met tal van communicatiespecialisten. Tijdens het gehele traject coördineer ik alle werkzaamheden van het projectteam.

Hoe zijn jullie op de naam Goudse Laan gekomen?

Het gebied is omringt door groen en water, met voelbaar de levendigheid van het stadsleven van Gouda. De 9 mooie woningen zijn gevestigd aan een prachtige laan. We waren er al snel over uit dat de naam Goudse Laan écht bij dit project past.

Wat maken de 9 Laanwoningen zo bijzonder?

De Laanwoningen zijn allemaal gasloos en energieneutraal. En hiermee als het ware voorbereid op de toekomst. De zonnepanelen op het dak zorgen voor voldoende elektriciteit om het klimaatsysteem in huis te laten verwarmen en koelen. Met een warmte- en koudeopslag in de bodem onder het huis, wordt alle energie opgeslagen. Dankzij een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en -koeling kunnen we alle radiatoren in de woningen weglaten, wat voor extra ruimte zorgt. De warmtepomp in huis brengt de warmte en koude uit de opslag in de bodem naar de vloerverwarming in huis. En zo zorgen we ervoor dat het in de winter en in de zomer altijd behaaglijk is in huis.

En tot slot, wat zijn volgens jou de drie top kwaliteiten van Goudse Laan?

Goudse Laan heeft tal van kwaliteiten, maar als ik er drie moest kiezen, zou ik gaan voor:

 

  1. Een prachtige ligging nabij de GroenBlauwe zone
  2. De woning is in basis compleet met keuken, badkamer en toilet. Met een mogelijkheid tot wand- en vloerafwerking
  3. Duurzaamheid en daardoor ook betaalbaar dankzij de Duurzaamheidshypotheek